شرکت کابلسازی ایران در سالهای 1382 و 1383 یک سرمایه گذاری انجام داد و هم اکنون قادر به تولید کابلهای برق تا 132 کیلوولت و تا مقطع هزار میلیمترمربع، غلاف سربی، هالوژن فری، کابلهای تلفن مسی، فیبر نوری و همچنین کابل برق تا مقطع 120 میلیمترمربع است.
در چند سال اخیر و با افزایش قیمت مس، کارخانه با بحران مواجه شد. اوایل سال 1381 که آقای سعیدنیا این کارخانه را ترک کردند قیمت مس کیلویی 1800 تومان بود و زمانی که برگشتند مس به کیلویی 7200 تومان رسیده بود. به گفته ایشان به دلیل ترکیب سها مداران، هیئت مدیره که در واقع نمایندگان آنها هستند، نتوانستند تصمیمی اتخاذ کنند که شرکت را به موقع از بحران عبور دهند. گرچه شرکت هنوز هم با مشکل مواجه است اما همچنان سر پا و فعال است.
در صنعت کابل، تنوع بسیار زیاد است و به بالای دو هزار مدل میرسد، اما می توان آنها را به دسته های محدودتری تقسیم بندی کرد: کابل برق به سه دسته ولتاژ پا یین تا یک کیلوولت(، ولتاژ متوسط ) 33 کیلو ولت و ولتاژ بالا تقسیم
می شود. البته این گروهها تقسیم بندی های دیگری هم دارند؛ مثلا میتوانند مسلح، سربی و یا تر کیبی از اینها باشند.دسته دیگری با عنوان کابلهای فرعی نیز وجود دارند؛ مانند کابلهای ابزاردقیق، کابلهای کواکسیال و از این قبیل. هم اکنون شرکت کابلسازی ایران از تولید کابلهای ریز و کواکسیال به سمت تولید کابلهای تخصصی با ولتاژ متوسط و ولتاژ بالا رفته است.
درسال 1379 ، شرکت کابلسازی ایران اولین کارخانه کابلسازی در کشور بود که موفق به تولید کابل سربی شد. این شرکت اکنون نیز دارای مدرنترین خط تولید کابلهای ولتاژ بالاست.
مس ماده اصلی و اولیه تولید کابلهای برق است. این ماده از داخل کشور تهیه میشود و با معادن زیاد در ایران، مشکلی برای تأمین این ماده اولیه وجود ندارد. پوششهای کابلی مانند غلا فهای میانی، غلافهای نهایی و عایقها در کابلهای معمولی پی.وی.سی نیز در داخل تهیه میشوند اما مواد کابلهای ولتاژ متوسط و ولتاژ بالا در داخل کشور موجود نیست و وارد میشود. این شرکت مفتولهای گالوانیزه و سرب را نیز از داخل کشور تهیه میکند اما هرچه درجه آن بالا میرود، میزان مواد اولیه وارداتی آن نیز افزایش می یابد.
کابلهای تلفن نیز به دو گروه تقسیم میشوند: کابلهای مسی و کابلهای فیبر نوری. 30 درصد مواد اولیه کابلهای مسی و حدود 80 درصد کابلهای فیبر نوری نیز وارداتی است. تنوع مواد وارداتی در کابلهای فیبر نوری زیاد است اما به طور کلی این واردات در شرکت کابلسازی ایران به 20 قلم می رسد که اغلب از کشورهای چین، کره، هند و امارات است.
در بخش برق، شرکت کابلسازی ایران تا 70 درصد و در بخش کابل مخابراتی مسی تا 20 درصد از ظرفیت ماشین آلات خود استفاده می کند چراکه تقاضای این کابلها در بازار به شدت افت کرده است. اما در بخش فیبر نوری، این شرکت از 100 درصد ظرفیت استفاده می کند. در شرکت کابلسازی ایران تمامی سفارشات در قالب مناقصه انجام میگیرد که اغلب از سوی شرکت نفت، شرکتهای وابسته به صنعت نفت و نیروگاه ها ارائه میشوند. به گمان مهندس سعیدنیا، شرکت کابلسازی ایران تنها 15 درصد از سهم بازار را در اختیار دارد چراکه در این چند سال شرکتهای خصوصی در این عرصه بسیار خوب عمل کرد ه اند.
پالایشگاه آبادان، پتروشیمی مارون، پالایشگاه فجر، پارس جنوبی و شرکت پخش فرآورده های نفتی از جمله مشتریان شرکت کارخانجات کابلسازی ایران در عرصه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی بود ه اند.
مسائل کیفی در صنعت کابلسازی از اهمیت بسیاری برخوردار است. شرکت کابلسازی ایران نیز به این موضوع حساسیت ویژه ای دارد. مهندس سعید نیا می گوید: «ما ترجیح میدهیم که تولید نکنیم اما از کیفیت کار نکاهیم » .
استانداردهای شرکت کابلسازی ایران استانداردهای ولتاژ پایین در ایران است اما استاندارد اصلی این شرکت، استاندارد IEC است و نیز استاندارد VDE آلمان و استاندارد BS که شرکت نفت به صورت سنتی برای کابلهای مسلح و سربی از این استاندارد استفاده میکند.
همچنین کابلسازی ایران دارای گواهینامه استاندارد ISO-9001 بوده و در زمره اولین شرکتهایی است که این استاندارد را درزمینه مدیریت اجرا کرده است. در زمینه کابلهای برق، معمول است که شرکتهای تولیدی یک گواهینامه از آزمایشگاه های معتبر دنیا دریافت کنند. شرکت کابلسازی ایران نیز برای تولید کابلهای تا 132 کیلو ولت، گواهینامه کیفیت از آزمایشگاه بین المللی و مستقل KEMA هلند را اخذ کرده است KEMA معتبرترین شرکتی است که در این زمینه به صدور گواهینامه می پردازد.
چهارم دی ماه سال 1383 بود که خط تولید کابل 132 کیلو ولت شرکت کارخانجات کابلسازی ایران طی مراسمی افتتاح شد.
با توجه به مصرف بالای کابل های با ولتاژ بالا در ایران و حضور تنها تعداد معدودی از شرکت های تولیدکننده ایرانی در بازار داخلی، شرکت کابل سازی ایران، اکنون به عنوان سومین شرکت تولیدکننده کابل های 132 کیلو ولت در ایران مطرح است. در حال حاضر نیز به دلیل استفاده از انواع ماشین آلات و تجهیزات اتوماتیک، محصولات تولیدی شرکت کابل سازی ایران به لحاظ کیفی از امتیاز بالایی برخوردارند. مهندس سعیدنیا با اشاره به ظرفیت ۱۲ هزار تنی شرکت کارخانجات کابل سازی ایران ابراز امیدواری میکند که در آینده نزدیک، سهم عمده ای از بازار داخل با تولیدات و محصولات داخلی تأمین و حتی به بازار خارج از کشور عرضه شود.
به گفته سعیدنیا سرمایه گذاری ارزی به منظور احداث این خط حدود شش میلیون یورو بوده و علاوه بر این، حدود 30 میلیارد ریال نیز صرف امور جانبی نظیر ساختمان و تأسیسات مورد نیاز شده است. او همچنین با اشاره به همکاری شرکت مهندسی و بازرگانی نیرو رامشیر به عنوان یکی از نمایندگان اصلی شرکت کابل سازی ایران می گوید: «شرکت نیرو رامشیر، در واقع اولین سفارش دهنده کابل 132 کیلو ولت به ما محسوب می شود و ما این شرکت را بنیان گذار کابل 132 کیلو ولت در کابل ایران می دانیم. » در حال حا ضر با توجه به تستهای انجا م شده در زمینه ساخت کابل، خط تولیدی کارخانجات کابلسازی ایران از جمله بهترین خطوط تولید کابل فشار قوی در خاورمیانه و آسیا محسوب میشود.
به گفته کارشناسان آزمایشگاه بین المللی KEMA ، ساختار کابل نشانگر کیفیت منحصر به فرد کابل ساخته شده از سوی کارخانه کابلسازی ایران بوده به گونه ای که در رده اول در خاورمیانه است.این خط همچنین به دلیل استفاده از دستگا ه های تمام اتوماتیک، جزو مدرنترین خطوط تولید در دنیاست. نتایج تستی که از طریق شرکت بین المللی KEMA به دست آمده، گواه این ادعاست. با این همه به گفته مهندس سعیدنیا شرکت کابلسازی ایران به دلیل وضعیت بازار، به سمت تولید کابلهایی رفته است که چندان مورد علاقه این مجموعه نیست. این شرکت همچنین تولید محصولاتی را در دستور کار خود قرار داده است که نه تنها پاسخگوی علایق و نیازهای مشتریان باشد،بلکه حفظ محیط زیست را نیز شامل شود.
شرکت کابلسازی ایران از آزمایشگاه مجهزی برخوردار است و بخش تحقیق و توسعه واحد فنی و مهندسی این شرکت نیز فعال ا ست. این بخش عهد ه دار به روزرسانی استانداردها و رصدکردن تغییر و تحولات صنعت و بازار کابلسازی است.
همچنین شرکت کابلسازی ایران در دو تشکل انجمن صنفی سیم و کابل و سندیکای صنعت برق عضویت دارد. ابراهیم سعیدنیا با ذکر این نکته که به لحاظ کیفی، شرکت کارخانجات کابلسازی ایران را برترین شرکت در این زمینه می داند و میگوید: «شرکت کابلسازی ایران با وجود تمامی مشکلات، از نظر توانمندی تولید و دانش فنی جزو پنج کارخانه برتر این عرصه و از نظر تنوع تولید، اولین در ایران است».